چه نکاتی را در شست و شو فرش باید رعایت کنیم؟

شست و شو فرش

شست و شو فرش امری مهم است. فرش ها یکی از المان های بسیار مهم در دکوراسیون داخلی منازل و ساختمان ها می باشند. فرش ها سطح مساحت زیادی از ساختمان را تحت پوش قرار می دهند و به دلیل این که در محلی استفاده می شوند که محل رفت و آمد است، زودتر کثیف می شوند. در حقیقت کثیف شدن فرش امری غیر قابل انکار می باشد. توجه کنید که فرش مصرفی شما هر چقدر زیبا و گران قیمت باشد، اگر کثیف باشد اصلا به چشم نخواهد آمد. در حقیقت کثیف بودن فرش ها به شدت در زیبایی منزل و همچنین فرش تاثیر منفی خواهد داشت. در اینجا قصد داریم به بیان نکات مهم در شست و شو فرش ها بپردازیم.

نکاتی که در شست و شو فرش باید رعایت کنیم 

همان طور که گفته شد در شست و شو فرش ها باید نکاتی را مد نظر قرار داد تا شست و شو به بهترین شکل ممکن صورت گیرد و همچنین به بافت فرش صدمه وارد نشود. از نکات مهم در شست و شو فرش ها می توان به جنس فرش، سطح محل شست و شو، ماده شوینده مصرفی،  نحوه شست و شو و …. اشاره کرد. به عبارت دیگر :

  1. توجه به سطح محل شست و شو : یکی از نکات مهم در شست و شو فرش ها، توجه به سطح محل شست و شو می باشد. در حقیقت اگر قصد دارید فرش را در منزل شست و شو دهید باید به محل شست و شو و سطح آن توجه کنید. سطح زمین مورد نظر جهت شست و شو باید کاملا صاف باشد و به صورت سطح شیبدار باشد. توجه کنید که زمین باید عاری از هر گونه گل و لای و سنگ ریزه باشد.
  2. فشار آب مصرفی : از دیگر نکات مهم در شست و شو فرش ها توجه به فشار آب می باشد. در هنگام شست و شو فرش ها فشار آب مصرفی باید استاندارد باشد. زیاد بودن فشار آب باعث صدمه به بافت فرش می شود. عده ای بر این باور می باشند که زیاد بودن فشار آب به تمیز شدن بهتر فرش کمک می کند، اما در این باره باید گفت این باور کاملا اشتباه است.
  3. نوع ماده شوینده : از دیگر مواردی که باید در هنگام شست و شو فرش ها مد نظر قرار داد، ماده شوینده مصرفی می باشد. در حقیقت ماده شوینده نباید خاصیت اسیدی و یا قلیایی داشته باشد. بعد از شست و شو ممکن است مقداری از مواد شوینده داخل بافت فرش باقی بمانند که در بلند مدت باعث از بین رفتن فرش و پوسیدگی آن می شوند.
  4. خارج کردن آب اضافی : بعد از این که کار شست و شو فرش ها تمام شد باید آب اضافی آن ها را خارج کرد. برای انجام این کار بهترین روش استفاده از پارو می باشد. به عبارت دیگر آب های اضافی داخل فرش را با استفاده از پارو خارج کنید. توجه کنید که می توانید از پارچه های نخی جهت خارج کردن فرش استفاده کنید.
  5. عدم لوله کردن فرش : از لوله کردن فرش ها بعد از شست و شو به شدت خودداری کنید. در حقیقت لوله کردن فرش ها بعد از شست و شو باعث صدمه به بافت فرش می شود و ممکن است رنگ نخ های به کار رفته در بافت فرش به قسمت های مختلف منتقل شوند.
  6. نحوه شست و شو فرش : نحوه شستن فرش یکی از مهم ترین نکاتی می باشد که در هنگام شست و شو باید به آن توجه کرد. به عبارت دیگر فرش ها را در جهت خاب آن ها شست و شو دهید. اگر فرش ها را بر خلاف جهت فرش شست و شو دهید به بافت فرش صدمه ای جدی وارد خواهد شد.
  7. خیس نکردن فرش : اگر فرش مورد نظر شما از نوع دستباف است قبل از شستن، سطح آن را خیس نکنید. اگر سطح فرش را قبل از شست و شو خیس کنید ممکن است رنگ آن پخش شود، در نتیجه ماده شوینده مانند شامپو فرش را با استفاده از آب رقیق کنید و سپس مورد استفاده قرار دهید.
  8. درجه حرارت آب : از دیگر نکات مهم در هنگام شست و شو فرش ها، درجه حرارت آب مصرفی می باشد. از آب با درجه حرارت بالا برای شستن فرش ها استفاده نکنید. آب سرد بهترین گزینه برای شست و شو فرش ها می باشد.

استفاده از شامپو فرش جهت شستن فرش ها 

برای شستن فرش ها می توانید از شامپو فرش استفاده کنید. مقداری از شامپو فرش مورد نظر را روی سطح فرش بریزید سپس در جهت خاب فرش شروع به تمیز کردن و از بین بردن لکه های مورد نظرکنید. بعد از این که سطح فرش را به خوبی تمیز کردید، از دستمال نخی خشک برای خشک کردن سطح فرش و از بین بردن آب اضافی موجود در سطح آن اقدام کنید. توجه کنید که دستمال نخی را مطابق با خاب فرش روی سطح آن بکشید.

نکته ای که باید به شما یادآور شویم این است که در خشک کردن فرش بعد از شسنشو حتما دقت کنید زیرا استفاده از فرش خیس به بافت آن آسیب زده و باعث پوسیدگی فرش می شود.