دلایل پوسیدگی فرش | 7 راه ساده جلوگیری از پوسیدگی فرش

پوسیدگی فرش

جلوگیری از پوسیدگی فرش راه های مختلفی دارد. علاوه بر کثیف شدن، پاره شدن، سوختن و …. ممکن است مشکلاتی دیگری برای فرش های شما ایجاد شود که می توان به پوسیدگی فرش ها اشاره کرد. به عبارت دیگر پوسیدگی فرش یکی دیگر از خطرات بسیار شایع می باشد که سلامتی فرش های شما را تهدید می کند. عده ای بر این باور هستند که پوسیدگی فرش با پارگی فرش یکسان است، اما در این باره باید گفت، خیر پارگی فرش با پوسیدگی فرش بسیار متفاوت می باشد. پوسیدگی فرش به هر نوع فرایندی گفته می شود که باعث از بین رفتن تار و پود فرش شود و در نهایت باعث سست شدن فرش و از هم گسستگی آن شود. پوسیدگی های فرش اگر به موقع ترمیم و رفع نشوند ممکن است به نابودی فرش منجر شوند. در اینجا قصد داریم به بیان علت بروز این مشکل بپردازیم و همچنین راهکار های موثر جهت جلوگیری از پوسیدگی فرش و افزایش طول عمر فرش را بیان خواهیم کرد.

دلایل بروز پوسیدگی در فرش ها 

همان طور که گفته شد پوسیدگی فرش با پارگی فرش یکسان نیست، در نتیجه پوسیدگی های فرش دلایل منحصر به فردی دارند. از دلایل بروز این مشکل می توان به رطوبت، عدم نور و دمای مناسب و …. اشاره کرد. به عبارت دیگر یکی از دلایل اصلی در بروز این نوع مشکل رطوبت محیط می باشد. در حقیقت هنگامی که رطوبت محیط بیش تر از حد استاندارد باشد و یا سطح فرش خیس باشد، منجر به پوسیدگی فرش خواهد شد. از دیگر دلایل آن عدم نور و دمای مناسب در محیط خواهد بود. وجود نور و دمای مناسب مانع از پوسیدگی فرش خواهد شد. توجه کنید که احتمال بروز این مشکل در فرش های دستباف بیشتر از فرش های ماشینی می باشد، زیرا تار و پود فرش های دستی کاملا طبیعی هستند در نتیجه رطوبت و نم را بیشتر به خود جذب می کنند.

راه کاری های موثر جهت جلوگیری از پوسیدگی فرش 

 راه کار های مختلفی جهتی جلوگیری از پوسیدگی فرش ها وجود دارد. اکثر روش های پیشنهادی جهت جلوگیری از پوسیدگی فرش ها، توجه داشتن به عوامل بروز این مشکل و دور بودن فرش از آن ها  می باشد. به عنوان مثال :

  1. عدم قرار دادن فرش در محیط های مرطوب : همان طور که گفته شد یکی از دلایل اصلی بروز پوسیدگی فرش ها، نم و رطوبت می باشد. در نتیجه برای جلوگیری از پوسیدگی فرش ها باید از قرار گرفتن فرش ها در محیط های مرطوب و خیس جلوگیری کنید. به عنوان مثال فرش ها را نزدیک به گلدان ها، نزدیک به درب حمام و سرویس بهداشتی و … پهن نکنید.
  2. عدم استفاده از فرش های مرطوب بعد از شست و شو : یکی دیگری از راه های پیشنهادی که باعث پوسیدگی فرش ها می شود، استفاده از فرش های نم دار بعد از شست و شو خواهد بود. در حقیقت ممکن است قبل از این که فرش های شما به خوبی خشک شود قالیشویی آن ها را به شما تحویل کند. در نتیجه قبل از تحویل نسبت به نمدار نبودن آن ها مطمئن شوید.
  3. عدم قرار دادن فرش در برابر نور مستقیم خورشید : یکی دیگر از راه های پیشنهادی که مانع از بروز پوسیدگی فرش ها می شود، قرار ندادن آن ها در برابر تابش مستقیم نور خورشید می باشد. عده ای از افراد فرش ها را در منزل می شوند و با قرار دادن در معرض نور خورشید برای خشک کردن آن ها اقدام می کنند. باید گفت این روش در پوسیدگی فرش ها موثر است.
  4. عدم استفاده از مواد اسیدی : بهتر است از مواد اسیدی برای تمیز کردن و شستن فرش ها استفاده نکنید زیرا مواد اسیدی به مرور زمان باعث صدمه به تار و پود فرش شده و در نهایت پوسیدگی فرش را به دنبال دارد. اکثر شامپو فرش ها دارای مواد اسیدی هستند.
  5. هر از گاهی زیر فرش ها را چک کنید : زیر فرش ها و یا پشت آن ها مکانی مناسب جهت رشد باکتری ها و قارچ ها می باشد. باکتری ها و قارچ ها محیطی تاریک و گرم را برای رشد و تکثیر انتخاب می کنند، در نتیجه بررسی زیر فرش ها هر چند مدت یک بار مانع از رشد باکتری ها و پوسیدگی فرش ها می شود.
  6. عدم استفاده از فرش در محیط های شکاف دار : برای درک بهتر این روش به این مثال توجه کنید. اگر شما قالیچه ای گران قیمت داشته باشید و از آن برای پوشاندن حرفه ای که روی دیوار ایجاد شده است استفاده کنید، باید با قالیچه خود خداحافظی کنید. زیرا پوشاندن حفره و درز با استفاده فرش محیط را برای رشد باکتری ها  و قارچ ها مهیا می کند.
  7. عدم پهن کردن فرش ها روی یک دیگر : توجه کنید که پهن کردن و یا قرار گرفتن فرش ها روی هم باعث پوسیدگی فرش می شود.

در نهایت می توان گفت برای جلوگیری از پوسیدگی فرش و افزایش طول عمر فرش باید از عوامل بروز این مشکل دوری کنید.

 

 

پیشنهاد مطالعه :

3 علت نازک شدن فرش