نکات استفاده از شامپو فرش

نکات استفاده از شامپو فرش

اگر نکات استفاده از شامپو فرش را ندانید و رعایت نکنید نه تنها فرش تان پاکیزه و تمیز نمی شود بلکه فرش حالت خشکی پیدا می کند که باعث نارضایتی شما خواهد بود؛ شامپو فرش کشیدن، نوعی شستن فرش است که بدون جابجایی فرش و بدون آب انجام می شود.

گاهی لازم است که به جای شستن کامل فرش از شامپو فرش، برای پاکیزه کردن قسمتی یا تمام سطح فرش استفاده کنیم. گاهی لازم است تنها سطح کوچکی از فرش از لکه پاکیزه گردد؛ در چنین مواقعی شامپو فرش بهترین گزینه است. دانستن نکات استفاده از شامپو فرش بسیار ضروری و مورد نیاز است زیرا با این کار نباید به بافت فرش آسیب وارد کنیم و از طرفی دیگر باید به نتیجه مطلوب و دلخواهمان که همان پاکیزگی فرش است دست یابیم.

پیشنهاد می کنیم اگر میزان آلودگی فرش زیاد است و مدت طولانی است که شسته نشده از شامپو فرش استفاده نکنید زیرا رنگ فرش را کدر و تیره می کند و هیچ گونه پاکیزگی در آن دیده نمی شود.

شامپو فرش دو نوع مصرف خانگی و صنعتی دارد. ترکیبات شامپو فرش خانگی و صنعتی با یکدیگر متفاوت است ولی وجه اشتراک هر دو و همه ی شامپو فرش ها استفاده از مواد خوشبو کننده است. از شامپو فرش برای پاکیزه کردن فرش، موکت، مبل و پشتی استفاده می شود.

نکات استفاده از شامپو فرش کدامند؟

قبل از هر اقدامی سطح فرش را جاروبرقی بکشید و سطح آن را از گرد و غبار و هر گونه آلودگی پاکسازی کنید تا هنگام استفاده از شامپو فرش رنگ فرش کدر نشود اگر ماده ای قبلا بر روی فرش ریخته به کمک شامپو فرش خیس نخورد و در تاروپود فرش باقی بماند و به بافت فرش آسیب بزند.

قبل از شروع کار حتما دستکش بپوشید زیرا ممکن است دستانتان به مواد شیمیایی داخل شامپو فرش حساسیت نشان دهند و دچار حساسیت پوستی و یا آلرژی شوید، ولی به طور کلی ترکیبات شامپو فرش هیچ گونه ضرری برای انسان ندارند و به سلامتی انسان آسیب نمی رسانند.

اگر ریه های تان حساس هستند و در مواقعی خاص سرفه می کنید حتما در موقع استفاده از شامپو فرش ماسک بزنید.

استفاده از دستکش هنگام مالیدن شامپو بر روی فرش

اکنون طبق دستورالعمل یادداشت شده بر روی ظرف شامپو فرش مقدار گفته شده را در آب بریزید و هم بزنید تا حسابی کف کند. عاقلانه ترین کار قبل از هر اقدامی مطالعه ی روی بطری شامپو فرش است. به هیچ وجه میزان شامپو فرش را تغییر ندهید زیرا به بافت فرش آسیب می زنید.

با یک اسفنج کف های تولید شده را مطابق خاب فرش بر روی سطح فرش بکشید دقت کنید که این کار بسیار سطحی انجام می شود و قرار نیست که عمق فرش هم خیس شود.

می توانید از یک پارچه ی مخصوص کتان هم استفاده کنید ولی استفاده از اسفنج بهتر است.

منتظر بمانید تا 30 یا 40 دقیقه بگذرد و شامپو فرش کاملا به خورد فرش رفته و تمام آلودگی ها را در خود حل کند.

نکته ی مهم این است که حین انجام این کار و در مدت 30 یا 40 دقیقه که منتظر هستید، نباید بر روی فرش پا بگذارید؛ پس دو نکته را حتما رعایت کنید: اول اینکه از قسمت بالای فرش شروع به شامپو کشیدن کنید تا در پایان از سطح فرش خارج شوید و در حین انجام کار پایتان روی شامپو فرش نباشد.

دومین نکته این است که بعد از اتمام کار به مدت سی یا چهل دقیقه به هیچ وجه بر روی فرش پا نگذارید زیرا هم به پوست تان آسیب می رساند و هم رد پای تان بر روی فرش باقیمانده و آن قسمت از فرش تمیز نخواهد شد؛ اگر برایتان مقدور است منزل را ترک کنید تا زمان گفته شده سپری شود.

اکنون بعد از گذشت 30 یا  40 دقیقه با جاروبرقی سطح فرش را جارو بزنید و فرش را از شامپو فرش پاکیزه سازید. بهتر است سطح فرش در هوای آزاد خشک شود.  با دانستن نکات استفاده از شامپو فرش فرش تان پاکیزه تر خواهد شد و سریع تر و بهتر به نتیجه خواهید رسید.

دقیقا مانند استفاده از دیگر مواد شوینده، شامپو فرش هم معایب و مضراتی دارد؛ از جمله باقی ماندن شامپو فرش در تار و پود فرش و ایجاد ترک و حساسیت های پوستی پا و تنها پاکیزه شدن لایه ی نازکی از سطح فرش توسط شامپو فرش.

برای از بین بردن لکه ها و آلودگی های سطحی و کوچک استفاده از شامپو فرش گزینه ی مناسبی است ولی اگر مجبور به استفاده از شامپو فرش نیستید فرش را به قالیشویی بسپارید.

پیشنهاد مطالعه :

روش های پاک کردن چربی از روی فرش

پاک کردن آدامس از روی فرش چگونه است؟

11 روش آسان از بین بردن پرز فرش